Asperges schillen zonder te breken?

onbewust denken?

Waarom breken asperges pas als je er over nadenkt?

Waarom breken mijn asperges tijdens het schillen pas als ik er over nadenk?

Ken je dat gevoel? Ben je tijdens het schillen van je asperges aan je 16e asperge toe zonder dat er ook maar eentje gebroken is. Gewoon lekker schillen uit de hand, klein kaasschaafje, trots gevoel en #onbewust in gedachten. De kaarsrechte en de buitenbeentjes, alles intact.

Tot dat ene moment. Dat je denkt, hé wat knap. Alles is nog heel, ik heb nog niets gebroken. Zou toch mooi zijn als ze allemaal heel blijven en ik ze in dat pannetje krijg.

En wat gebeurt er direct daarna. Dat frisse korte knisperende knak geluid van die ene f…..g asperge. Die irritante, tegendraadse, minder flexibele en net wat uitgedroogde asperge. Bekijk het maar met je target en je plannetje. Jouw target wordt niet gehaald. Jouw gedachte is wat het was. Ik doe wat ik wil en zeg in volle frisse overtuiging: KNAK. En daar ligt ie dan in twee delen, gebroken op het aanrecht.

Ik kijk ernaar en vraag me af: What just happened?

Die ene milliseconde dat ik mezelf de vraag stelde en erover na dacht. Dat ik nog niets had gebroken. Toen ging het mis. Mijn brein, niet aan een roze olifant denken, niet breken asperge. En toch gebeurde het.

Was het simpel verlies van #concentratie, deden mijn handen wat anders tijdens het schillen, te veel push of power? Mag je geen vragen stellen tijdens het schillen? Of wat het gewoon toeval en willekeur en de wet van de grote getallen? Of waren mijn gedachten de force van het knakken van de asperge?

Ik ben nieuwsgierig naar de Why achter dit knak geluid. Zouden slimme gedragswetenschappers en psychologen, of aspergetelers, of andere creatieve analytische geesten hier wellicht nog een antwoord op hebben? Wie kan me helpen?

 

#neuromarketing #gedragswetenschap #concentratie #onbewust #asperge #omdenken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.